БСП направи предложение за минималната заплата. С удължаването на действието на

...
БСП направи предложение за минималната заплата. С удължаването на действието на
Коментари Харесай

БСП настоява минималната заплата да стане 770 лева

БСП направи предложение за минималната заплата. 

С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на постоянно държавно управление се подсигуряват всички обществени заплащания. Това съобщи в Народното събрание вицепремиерът и обществен министър Лазар Лазаров.

Той уточни, че законопроектът дава опция да бъдат изплащани увеличените социалноосигурителни заплащания от юли и октомври 2022 година и през 2023 г, написа btvnovinite.bg. 

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков попита за какво страната се отхвърля да подвига минималната работна заплата (МРЗ). " На процедура това се получава с снадки бюджет за следващата година ", съобщи той. Гьоков цитира Директива на Европейски Съюз, която обгръща националните заплати и груповото договаряне.

" В тази връзка на 10 август медиите оповестиха, че Министерство на труда и обществената политика (МТСП) ще предложи МРЗ да бъде 770 лева В края на октомври проектите на МТСП към този момент са други - тя да бъде замразена ", разяснява аленият народен представител и попита какво е довело до този поврат. Той попита още дали е заслужено страната да оставя служащите да мизерстват с такава заплата в изискванията на инфлация.

От алената партия са внесли предложение и за увеличение на минималната заплата на 850 лева Заключенията на синдиката са, че животът у нас нараства Гьоков съобщи, че Българска социалистическа партия е изрично срещу размера ѝ от 710 лв. за 2023 година От партията оферират нов закон, който да задължава нарастването на минималното възнаграждение по отношение на директивата на Европейски Съюз. " В Директивата на Европейски Съюз няма обвързване минималната работна заплата да бъде в размер на 50% от междинната работна заплата ", съобщи министър Лазаров и добави, че в никакъв случай не е посочвал размер на заплащането.  " Един от главните принадлежности за нарастването на МРЗ е груповото договаряне. МТСП ще напр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР